אשה נדה – ברכות

שאלה:

ראיתי בשוע"ר שאישה בנידה אין להם להימנע מאמירת ברכות שחייבות ושם כתב שתברכנה בלחש לא הבנתי למה בלחש … אם מותרות לברך תברכנה כהרגלן בקול … ואם אוסיף את הדרש למה יש לאדם בן סורר ומורה שאין שומע בקול אביו ובקול אימו בשעת ברכה האומרים תודה למי שאמר והיה העולם… הייתי שמח לדעת מה הסברא לומר בלחש

תשובה:

שלום וברכה

ראשית זה אינו חידושו של השו"ע הרב אלא הוא מעתיק זאת מדברי המגן אברהם בסי' פח ס"ק ב, וכנראה הכוונה בלחש שלא תברך בקול להוציא אחרים ידי חובתם, אלא די לה שמברכת לעצמה בשקט, אבל אין הבדל בלחש או בקול, וצ"ע.