כשרות ג’לטין בתרופות

רבני בית ההוראה
ח' אלול ה'תשע"ט

שאלה:

שלום וברכה, האם מותר ליטול כמוסות ג’לטין אייג’ אר (HR) של חברת נוטריקר? יש לציין שלא כתוב עליהן “כשר” אבל מהרכיבים המפורטים על המארז לא ברור שזה טרף…

תשובה:

שלום רב

בענין זה יש כמה חילוקי דינים: יש שהורו, שאם הג’לטין במצבו כשהוא לפני הכנסה למאכל הוא פסול רק מאכילת אדם אבל הוא ראוי לאכילת כלב יש איסור גמור לאוכלו, אך אם הוא אינו ראוי לאכילת כלב והוא כמו אבק ממש, אין בכך איסור, וכן הורה בהר צבי יו”ד סי’ פב. אך רבים מהפוסקים אוסרים גם באופן זה, כיון שלאחר שהג’לטין מעורב במאכל הוא חוזר ונהיה ראוי לאכילה, ראה מנחת יצחק ח”ה סי’ ה שקיבץ מדבריהם בהרחבה. וראה עוד ציץ אליעזר ח”י סי’ כה, ויביע אומר ח”ב סי’ יב. ותשובות והנהגות ח”ב סי’ שפא, שדנו רבות בשיטות הפוסקים בזה לכאן ולכאן, ויש שהורו היתר בזה לגבי תרופות המיוצבות על ידי ג’לטין.

למעשה לגבי מיני מאכל ממש נהגו כבר הכל להחמיר ולהשתמש רק בג’לטין מן הצומח או מבשר כשר, וכיום הדבר מצוי לרוב ואין כל בעיה להשתמש בו לבד, ולכן לגבי השמן דגים ודאי יש להחמיר שלא לצרוך ללא הכשר, ולגבי הכדורים, המיקל בשעת הצורך שקשה להשיג עם כשרות, יש לו בהחלט על מה לסמוך.

עוד על הפקת הג’לטין שאינו כשר ראה כאן.

2 תגובות

    חיים:

    תודה רבה.
    אז למיטב הבנתי אני יכול ליטול את התוסף הנ”ל.
    שאלה נוספת בענין, כתוב על האריזה של המוצר שהוא עשוי בין היתר מ”ג’לטין ממקור בקר”. האם זה נחשב בשרי ואין לבולעו יחד עם ארוחה חלבית או יחד עם קפה? (כאמור לעיל בשאלה, זה בא בכמוסות).

    רבני בית הוראה:

    זה לא בשרי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *