מלאכות האסורות בתשעה באב

שאלה:

שלום רב איזו מלאכה אסור בתשעה באב? מותר להשתמש בחשמל? מותר לנסוע באוטובוס? אני שואל הרבה שאלות מתוך חששות גדולים רק רציתי להגיד תודה על כל התשובות וזמן שאתה מקדיש בכל פעם תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

אין בעיה במלאכות אלו. הכלל של מלאכות בתשובה באב ממש אינו קשור למלאכות שבת. המלאכות האסורות בתשעה באב הם עבודה רגילה שאדם עושה ובכך הוא מסיח דעתו מהאבלות. כמו ללכת לעבודה או עבודות אחרות שהוא עושה בכך הוא מסיח דעתו מהאבלות.