ליקר שמיושן באמצעות חביות יין

שאלה:

רציתי לשאול על ליקר דרמבוי ששמעתי שהוא מאושר ע"י בד"ץ לונדון. אני מחמיר בכשרויות ואיני שותה ויסקי שמיושן באמצעות חביות יין וכדו', הבנתי שבמשקה הדרמבוי מעורב וויסקי ולכן רציתי לדעת האם המשקה הזה כשר גם למחמירים כנ"ל. אשמח לתשובה מהירה עקב נסיעה לחו"ל

תשובה:

שלום רב,

שאלתי את הרב עזרא לוינגר וזוהי תשובתו:

לא מאמין שמעורב שם ויסקי בעייתי מהסוג ששמים בחביות עבור ההשבחה של הטעם. זה יותר בויסקים המשובחים המיוחדים.