בקשה להיתר פנייה לערכאות

שאלה:

רציתי לשאול את כבוד הרב, יש לי שוכר בדירה שהפסיק לשלם לפני מספר חודשיים, ולא עונה לטלפונים כלל. הנ"ל בעל חוב לרבים אחרים, ואני חושש שאני מפסיד בכל יום כסף שלא אוכל לגבות ממנו בהמשך, חוששני שאם אפנה להליך בבית דין, יעבור זמן רב והנ"ל לא יופיע בב"ד ורק יגדיל את חובו, האם במקרה זה כשיש לי יותר מסבירות שהנ"ל לא יופיע לבית דין, מותר לי לפנות לערכאות? האם יש דרך לקבל היתר על כך מבית הדין בתודה ובברכה .

תשובה:

שלום וברכה,

אסור לתבוע בערכאות. אולם במקרה שקיים חשש שהנתבע לא יופיע בבית דין, והתובע עלול להפסיד אם יפנה להליך של תביעה בבית דין, מותר לתובע להתחיל בתביעה בבית משפט, וכנגד להודיע לנתבע שהינך מעוניין לפנות לבית דין, ואם הלה יסכים להתדיין בבית דין, תצטרך לבטל את התביעה בבית משפט. ואם הלה יסרב להתדיין בבית דין תוכל להמשיך את ההליך בבית משפט.

בהצלחה.