קריאה באתר דין בשירותים

שאלה:

האם מותר לקרוא את השאלות והתשובות באתר בשירותים ? בלי לקרוא מקומות/ או להוציא בפה. ומה הגדר של אתר אינטרנט עם דיברי תורה שאסור לעיין או לקרוא במקומות מטונפים. תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

אסור. אסור להרהר בדברי תורה בשירותים או בבית המרחץ.

מקורות:

שו"ע או"ח סי' פה סעי' ב': "אפילו להרהר בד"ת, אסור בבית הכסא ובבית המרחץ ובמקום הטנופת". ראה גם את דברי המשנה ברורה המעניינים שם בס"ק ו': ויחשוב שם חשבונות ביתו והוצאותיו כדי שלא יבא לידי הרהור ובשבת יחשוב בבנינים וציורים נאים". כלומר, הוא מביא כאן רעיון כיצד לא יכשל בהרהור בדברי התורה במקומות האסורים.