דברי תורה בחדר הסמוך לשירותים

שאלה:

שלום וברכה! מה הדין אם יש חדר בתוך חדר ויש שירותים בחדר הפנימי והוא פתוח אבל החדר החיצוני הוא רחוק מהשירותים האם מי שלומד בתוך החדר החיצוני שרחוק מהשירותים מותר לו ללמוד שמה?

תשובה:

שלום וברכה

אם יש צורת הפתח מפרידה בין החדר בו לומדים לחדר השירותים זה בסדר, לצורך הענין בכל בית זה המציאות… יש חדר שירותים ומחוצה לו מותר ללמוד ולהתפלל, רק אם השירותים פותח יש להסב את הראש או לסגור את הדלת לכתחילה.

מקורות:

בשו”ע בסי’ פג סעי’ נאמר שגם כנגד כתלי בית הכסא אסור לומר דברי קדושה, אולם כבר כתב בערוך השולחן שם סעי’ ח שלמת חיים סי’ קד קה, שבזמנינו שהצואה נשטפת מיד ואינה נוגעת בכתלים, אין חשש, ובלבד שלא יאמר כנגד השירותים עצמו, ויש להחמיר גם בריצפה שסביבו. לכן יש לסגור את הדלת או להסתובב.