ברכות רעמים וברקים לפני עמוד השחר

שאלה:

בס"ד, אדם שקם בבוקר , לפני עמוד השחר, בשעה 03:00 לערך , ובירך על הרעמים וברקים , ולאחר האם יברך אחר עמוד השחר שוב ? ( באופן שהיה גשם פחות או יותר רצוף ללא בהירות בשמיים )

תשובה:

שלום וברכה

הכלל בזה הוא כמו ברכות התורה, שכל עוד לא ישן שנת לילה זה נחשב הכל כיום אחד, ולכן אם בירך ביום אינו חוזר ומברך בלילה כל עוד לא הלך לישון, וכן אם קם בעוד ליל ובירך, שוב אינו מברך עד שנת הליל הבאה, ראה ציץ אליעזר חלק יח סי’ עח.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. בס"ד,
    תודה . דעת הגרע"י זצק"ל ( חזו"ע ברכות עמוד תס"ו דין ה' ) שבעמוד השחר מתחדש החיוב . ומביא שם את דברי הסבורים שהוא כברכות התורה . חזק וברוך .