קנה עוגת מוס ולא יידעו את הלקוח שצריך אחסון במקפיא

שאלה:

שלום לרבנים קניתי עוגת מוס ולמחרת נהרסה כיון דלא שמתי במקפיא אבל המוכרת לא צינה זאת בפני עם מי הדין צריכה להחזיר לי תכסף? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

אי אמירה של המוכר לא נחשב מזיק, ואולי יש להחשיבו למזיק בגרמא. וברור שהמוכר לא התכוון להזיק. וכמו כן יכול המוכר להגן על עצמו שלא הודיע מאחר ויש אפשרות שהעוגה תאכל באותו יום, או שהמוכר חוכך שהלקוח כבר קנה עוגה כזו ומודע להוראות, כך שלא ניתן להצביע על שתיקתו כמזיק – ולא ניתן לחייב את המוכר.

בהצלחה.