טבילת סליל ברזל ב"שייקר"

שאלה:

שלום
"שייקר" שזה בעצם כלי כעין בקבוק מפלסטיק שיש בתוכו סליל ברזל שמכניסים בו כמה חומרים נוזלים ומערבבים וזה הופך לשייק, האם סליל הברזל טעון טבילה? עם ברכה ? ומה הדין כשאני מסופק בכלל האם זו תוצרת ישראל או תוצרת נכרים?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

זה טעון טבילה, אבל לא רק הסליל אלא הכל לכאורה כלי אחד, הסליל עם הבקבוק, ולכן כיון שהבקבוק הוא פלסטיק ורק הסליל מתכת אין לברך על הטבילה, לכאורה הבקבוק הוא עיקרי בו.

בפרט כמובן כשלא ברור לך אם זה תוצרת גוי, למרות שאני מניח שזה ודאי מסין….

מקורות:

ראה ש"ך סי' קכ ס"ק יב וחכמת אדם עג יא.