כשרות באזכרה בבית הכנסת

שאלה:

בסד
שלום לכבוד הרב
האם כשאני נמצא בבית כנסת שם נערכת אזכרה האם מותר לי לאכול מהברכות שמגישים שם מבלי לבדוק הכשרות ?
אשמח לתשובה כבוד הרב מה עלי לעשות כדי לא לפגוע באנשים שם ולגרום לאי נעימות

תשובה:

שלום וברכה

בודאי לא ניתן לאכול בלי לדעת שהאוכל הוא בכשרות מספקת. כאשר אתה מכיר את האדם ויודע שהוא מקפיד על כשרות כהלכה אין בעיה, אבל אם יש ספק לא אוכלים, שותים שתייה קלה וכדומה, דברים שאתה בטוח שהם בסדר, ואף אחד לא בודק אם בטוח "טעמת מהכל"…

בהצלחה