פרשת השבוע – מדוע משה סירב לשליחותו של הקב"ה

שאלה:

שלום

לא יודע אם כאן המקום לשאול שאלה בפרשת השבוע אבל אם כן אשמח לדעת מדוע משה כ"כ התנגד לבצע את השליחות שביקש ממנו הקב"ה.
מובן לי שמשה היה העניו מכל אדם ומובן לי התירוץ שהיה כבד פה וגבד לשון אבל באותה פרשה מסופר כמה מאושר ראה בסבלות בני ישראל והיה לו קשה וראה שוטר מצרי מכה יהודי והרג אותו כלומר משה רצה בכל מאודו שבני ישראל יצאו ממצב עבדות לחירות מה פשר ההתנגדות הזאת להזדמנות שיש לו לגאול את העם ממצרים (גם אם זאת גאולה זמנית).

תשובה:

שלום וברכה,

בחז"ל רואים סיבות שונות להתנגדותו של משה.

במדרש (שמו"ר פרשה ג אות טז) כתוב שמשה טען שאת לוט בן אחי אברהם שלחת מלאכים להצילם. ולהגר שפחת אברהם שלחת חמשה מלאכים להצילן. ואילו ששים ריבוא בנים של אברהם ושרה הינך שולח שליח בשר ודם?. על כן סירב משה משום שרצה שהגאולה תהיה על ידי שליחים נעלים – מלאכים.

ואם תקשה א"כ שאלתו של משה רבנו קשה, מדוע לגאולת עם ישראל – שישים ריבוא לא נשלחו מלאכים. ונראה שרצה הקב"ה שדווקא משה הוא זה שיגאל, כיון שישראל עדיין לא היו ראויים לגאולה, ומשה רבנו הכניס אמונה בלבם של עם ישראל, ורצה הקב"ה שבנ"י יהיו ראויים לגאולה, וזה נעשה דווקא על ידי שליח בשר ודם – משה רבנו.

בהצלחה.