שטר תנאים שלא עשו קנין

שאלה:

לכבוד כבוד הרב המלמד תורה לעם ישראל

מה הדין בשטר תנאים ששכחו ולא עשו קנין
האם נאמר שחתימת הנוגעים בדבר נחשב כהתחייבות
או שלולא הקנין התנאים פסולים

ועוד יש לי לשאול לנוהגים לעשות תנאים סמוך לנישואין
מאי נפקא מינה אם התנאים פסולים האם לאחר החתונה צריכים לחזור ולעשות תנאים

תודה רבה
יהודה

תשובה:

שלום וברכה,

חתימה על שטר ובשטר כתוב שעשו קניין, החתימה מחייבת כאילו היה קניין. ולכן שטר תנאים שלא עשו קניין וחתמו שתי המחותנים,  השטר כשר ומחייב את הצדדים כאילו היה קניין.

התנאים שעורכים לפני החתונה – שהצדיים מתחייבים להינשא זה לזה. ולכן אין משמעות לשטר התנאים אחר הנישואין.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן מ גבי שטר הלוואה שלא הייתה הלוואה. ויש שם ג' שיטות מדוע השטר מחייב עיי"ש.