ברכת הריח במפיצי ריח של שמן שאינו סינטטי

שאלה:

שלום וברכה !
ישנו מכשיר חשמלי ששמים בו שמן אתרי ( שמן שמדיף ריח שהוא עצמו יוצר ע"י תהליך אידוי של צמחים ועיבוי האדים )טיפות ספורות בתוך כחצי כוס מים והמכשיר גורם להוצאת אדים קרים שיחד עם זה מפיצים את הריח וזה באמת ריח טוב ומורגש זה גורם בעיקר לרגיעה משתמשים בזה גם בבית וגם בקליניקות טיפול . האם צריך לברך על זה ברכת הריח ? וא"כ בחלק מהמקרים לא ידוע איזה סוג צמח האם תהיה ברכתו מיני בשמים?

תשובה:

שלום וברכה

אם יש בו ריח חזק וחשוב שנובע ממציאות של הצמח בתוכו, ניתן לברך עליו בורא עצי בשמים או עשבי בשמים תלוי ממה הוא בא, ובספק מיני בשמים. בהבדלה תמיד הברכה מיני בשמים. אבל אם מעורב בו חומרים כימיים רבים מסיסים, אם הכמות שלהם רבה והצמח מועט מסופקני אם ניתן לברך, לא ברור לי ממה הריח…

מקורות:

ראה שער הציון סי’ רטז ס”ק כה, וע”ע ערוך השלחן שם סעי’ יד.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. לספרדים אין את ההלכה הזאת למשל לברך על ציפורן או כו מיני שלא יבואו לטעות אלא כל אחד וברכתו.
    היה ראוי לציין שזה לאשכנזים ולא לכולם תודה תבורכו