עליה לקבר אבי, אחרי שנה

שאלה:

כבוד הרב,
אבא שלי נפטר לפני שנה וחמישה חודשים בט"ז בסיוון .
שאלתי האם מותר לי לעלות לקברו להתפלל תהילים לשטוף את הקבר ולהדליק לו נר לראש חודש או בתאריך שנפטר?
יש לציין שהקשר עם אבי היה קשר הדוק ויום יומי ואני טיפלתי בו תמיד.

תשובה:

שלום וברכה

בודאי את יכולה לעלות לקבר בכל עת שתרצי, למעט שבת ומועד, והמנהג גם שלא עולים לקברים בראש חודש. בתוך השנה הראשונה ממעטים לעלות לקברים, אחרי השנה הראשונה אין הגבלה. אדרבה נחת רוח היא לו שאת אומרת שם תהילים לעילוי נשמתו.

הצטרף לדיון

תגובה 1