האם מותר לשתות קוקה קולה ללא כשרות

שאלה:

האם מותר לשתות קוקה קולה שמיוצר בארץ אבל אצל הערבים כלומר בשטחים

תשובה:

שלום רב,

כן. קוקה קולה אינה צריכה כשרות.

הצטרף לדיון

8 תגובות

  1. כידוע שהרב לנדא כתב במכתבו לפני שבועיים אחרת ממה שכתבו כאן, מעניין האם הכותבים כאן בענייני כשרות הם מוסמכים, והאם זה מעיד על האתר כולו.

  2. בענייני כשרות אנו מתייעצים עם הרב זריצקי, שהוא מפורסם כמומחה לכשרות. אם זה מעיד על האתר כולו – לשיקולך!

  3. לא הבנתי! הרב לנדא שרק הוא יודע את הסוד של קוקה קולה כותב שזה אסור, אז איך הרב זריצקי מתיר?
    (אין לי שום בעיה אם האתר. אני חושב שזה אתר נפלא!)

  4. אכן, במשך שנים היה מקובל שמותר לשתות קוקה קולה בכל העולם, וידוע לי שענין זה השתנה, כיום חברת קוקה קולה רק משווקת תמצית מסוימת וכל השאר נעשה בכל מקום מחומרים מקומיים וצריך כשרות. מסכים איתך שהאתר נפלא…

  5. כמדומני שכל מי שקצת ירד לחקר הענין מבין לבד שאין אפשרות לקנות קוקה קולה ללא הכשר,
    אני דיברתי עם מערכת הכשרות של הרב לנדא, ואמרו לו שספרייט אפשר לקנות ללא חשש.