לימוד דף היומי בתשעה באב / גזיזת ציפורניים ערב שבת חזון

שאלה:

שלום
אני לומד דף יומי ורמבם יומי.
האם מותר לי ללמוד בתשעה באב מהצהרים? אם כן. באיזה שעה בדיוק?
מותר לגזור ציפורנים לפני השבת הקרובה?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

אסור ללמוד דברים אלו בתשעה באב, יש לקבוע את הלימוד לאחר התענית, בשעות הערב.

לגבי גזיזת ציפורניים, למנהג הספרדים אין חשש, לבני אשכנז יש להחמיר לכתחילה שלא לגזוז אלא אם כן הוא שעת הדחק.

מקורות:

מדברי המגן אברהם סי’ תקנא ס”ק יא ומשנה ברורה שם ס”ק כ נראה שאין איסור כלל בגזיזת ציפורניים בתשעת הימים ואפילו בשבוע שחל בו תשעה באב, אולם הט”ז שם ס”ק יג ואליה רבה שם חולקים ואוסרים זאת בשבוע שחל בו תשעה באב – כלומר, ממוצאי שבת חזון, וכך המנהג, וראה כף החיים שם ס”ק מח. ונהגו בני אשכנז להחמיר שגם השנה יש דיני שבוע שחל בו, בשונה מהספרדים בענין זה.