גזיזת ציפורניים בערב שבת תשעת הימים

שאלה:

מותר לקצוץ ציפורניים בתעשת הימים עם האצבעות או עם קוצץ?

תשובה:

שלום וברכה

כדאי מאוד להמתין לאחר תשעה באב, כיון שאשכנזים מחמירים בזה בשבוע שחל בו תשעה באב, ומחמירים גם שהבוע הנוכחי נחשב שבוע שחל בו [אשכנזים]

מקורות:

מדברי המגן אברהם סי’ תקנא ס”ק יא ומשנה ברורה שם ס”ק כ נראה שאין איסור כלל בגזיזת ציפורניים בתשעת הימים ואפילו בשבוע שחל בו תשעה באב, אולם הט”ז שם ס”ק יג ואליה רבה שם חולקים ואוסרים זאת בשבוע שחל בו תשעה באב – כלומר, ממוצאי שבת חזון, וכך המנהג, וראה כף החיים שם ס”ק מח.