כשרות מכונת קפה במשרדים

שאלה:

אם אני מגיע למשרד, ושמה יש מכונת קפה ומכבדים אותי בקפה שהמכונה עושה מקפסולות שמגיעות סגורות.
האם אני צריך לחשוש לבעיות כשרות כלשהם?
יש לציין כי לא מדובר בדתיים, ואולי גם מצד מכירת חמץ שלא מכרו ואולי עוד בעיות שלא ידועות לי, או שכיוון הקפסולה כשרה אז אין בעיה? תודה.
אשמח לתשובה עוד היום.תודה.

תשובה:

שלום וברכה

לגבי עצם הקפה: קפה ללא טעמים אינו צריך כשרות, כל השאלה זה רק על קפה עם טעמים [נספרסו] אינני יודע אם במכונה שתיארת זה בכלל קיים. עכ”פ, כיון שהכל כאן ספק, ואם אני מבין נכון כל קפה מתערבב בכלי משלו, וכל החשש זה רק אולי באו אדים על המכונה ונבלעו בה ואין פי שישים עתה כנגדם, שהוא ספק על ספק, יש להקל.

בעיה נוספת שיש, במכונת קפה שמשתמשים בה באבקת חלב, ולא מוזגים אחר כך חלב בחוץ, זה יכול להיות חלב נכרי.

הצטרף לדיון

8 תגובות

  1. מדובר במכונת קפה עם קפסולות בטעמים שמשתמשים בה גם בחלב.
    ואז מכניסים קפסולה בכל מיני טעמים ומקבלים משקה.
    האם במשרד שמגישים לי אני יכול לשתות?

    ומצד חלב נוכרי- איך אני יכול לדעת שאין בעיה של חלב נוכרי?
    וגם האם הבעיה היא רק בחלב או גם בקפסולה עצמה?

  2. שלום.
    גם אני במקום עבודתי ישנה מכונה המספקת קםה במגוון טעמים (מקיאטו,קפוצינו וכו'),אבל אין צוך להכניס קפסולה (אני לא יודע איך זה עובד).
    לא הצלחתי להבין האם אני יכול לשתות,וא"כ האם רק קפה שחור?

    תודה רבה ויישר כח