קניות באינטרנט בתשעת הימים

שאלה:

האם מותר בתשעת הימים לבצע קניות של בגדים דרך האינטרנט, ולקחת את החבילה מהדואר מיד אחרי תשעת הימים? (כדי לחסוך את זמן ההמתנה של המשלוח- אם נבצע את הקניה אחרי ט' באב החבילה תגיע רק כשבוע אחרי תשעת הימים)

תשובה:

שלום רב

לכתחילה נמנעים מקניות כאלו בימי תשעת הימים, אולם אם יש לך צורך מיוחד בענין, מבצע מיוחד או צורך שהדברים יבואו מהר – מותר, כיון שגמר הקנייה יהיה בעת הגעת המוצרים לאחר תשעה באב. אם לא מדובר בבגדים אלא בכלים שאינם חשובים במיוחד, מותר בכל מקרה לקנות בימים אלו.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום וברכה כבוד הרב
    אנחנו רוצים לפנות מיטה מאחד החדרים ולשים שם מדפים מפלסטיק.
    אפשר לזרוק את המיטה הנוכחית שלי שהיא במצב פחות טוב מהמיטה שבחדר האחר ולהעביר את המיטה אליי? תהיה לי שמחה, אומנם בעבר כבר גרתי בחדר האחר עם המיטה ההיא, אך עדיין, יש שם שלט שמרים את הגב, ויחסוך לי מקום בחדר שזה ישמח אותי.

    תודה רבה כבוד הרב