חתימת חוזה שכירות בתשעת הימים

שאלה:

האם מותר בתשעת הימים לחפש דירה להשכרה לאחר תשעה באב, ואם כן, האם מותר לחתום על חוזה שכירות בימים אלו? (האם זה משנה אם הדירה להשכרה היא דירה חדשה לגמרי או שאין הבדל).

תשובה:

שלום רב.

לחפש דירה ודאי אין כל בעיה. לגבי חתימת החוזה, אם יש חשש שמא ימצא שוכר אחר מותר, אך אם אין חשש כזה אין ראוי לחתום על חוזה בימים אלו.

מקורות:

הליכות שלמה עמוד תכו הערה 71, אור לציון עמוד רמ ועוד אחרונים.