הפריה מלאכותית וממזרות

שאלה:

רציתי לשאול אתכם שאלה קיצונית מאוד אם לאישה יש ילד ואותה אישה כבר מבוגרת ולא יכולה להביא עוד ילד והרופאים לקחו זרע של הילד שלה והכניסו לרחם שלה האם אותו ילד שיצא ממנה הוא ממזר?

תשובה:

שלום רב,

זו שאלה כללית שדנו בה הפוסקים האם ממזרות נוצרת ע"י ביאת איסור שבמקרה זה אין כאן, וכך דעתם של רוב הפוסקים. אולם הגרש"ז אויערבאך במנחת שלמה מצדד לומר שממזרות נוצרת מילד שנולד מבני זוג שהם אסורים זה על זה באיסור עריות או באיסור כרת.