ברכה על נטילת ידיים שחרית

שאלה:

שלום, נטלתי ידיים של שחרית ואחרי שסיימתי לנגב את הידיים והלכתי קצת נזכרתי שלא בירכתי אז חזרתי יטול שוב ובירכתי? עשיתי נכון או הייתי לנהוג אחרת? תודה

תשובה:

שלום וברכה

לא היתה משמעות לנטילה השניה שעשית כשהידים כבר טהורות, אבל יכולת בדיעבד לסמוך על מנהג בני אשכנז שכלל לא מקפידים להסמיך את הברכה לנטילה אלא אומרים אותה כחלק מסדר התפילה, שלא כמו בנטילת ידים לסעודה שנאמרת דוקא לפני הניגוב.

ראה משנה ברורה בסי' ו.