כוונת שומע ומשמיע בברכות

שאלה:

שניים ששתו מים ואחד בירך והשני לא כיוון לצאת האם יברך על המים או לא יברך כי יש אומרים שמצוות לא צריכות כוונה ?ומה הדין שכיוןן לצאת וחבירו לא כיוון להוציאו? והאם יש חילוק בין ברכת המזון לשאר ברכות? סליחה על כל השאלות ותודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

יש כאן עירבוב של שני מושגים: מצוות צריכות כוונה זה במעשה שהאדם בעצמו עושה, אבל כשאדם רוצה לצאת ידי חובה בברכת חברו, לכל הדעות צריך כוונת שומע ומשמיע, להוציא ולצאת ידי חובה.

ערב טוב ומבורך.