נצרך לנקביו בברכות קריאת שמע

שאלה:

מי שבברכות קריאת שמע היה צריך להתפנות ולא יכול להתאפק 72 דקות אבל יכול לסיים את התפילה מה יעשה?

תשובה:

שלום וברכה

יש להפסיק, ללכת לשירותים ואחר כך לחזור ולהמשיך להתפלל, בדיעבד גם אם לא הפסיק יצא ידי חובתו כיון שמדובר בקריאת שמע ולא בתפילה. ראה בהרחבה בענין זה בשו"ע סי' צב סעי' א-ב ובמשנה ברורה שם בשם הפרי מגדים. בקריאת שמע, אף שהפסיק מחמת אונס אינו חוזר לראש אלא למקום שפסק, ראה שו"ע סי' סה סעי' א, וביאור הלכה שם.

יום נעים.