איך יש מחלוקת הפוסקים?

שאלה:

איך יכול להיות שרבנים מחדשים דברים לפי איך שנראה להם? התורה היא לא אחת כל אחד עושה מה שבא לו? למשל יש רב שיגיד כן לעשות משהו ויש רב שיגיד שאסור אז כל אחד יכול לקרוא את התורה ולפרש לפי איך שהוא חושב?

תשובה:

שלום וברכה

חלילה וחס! כל פסק הלכה חייב להיות מגובה בראיות מכריעות. כמובן יש נושאים שיש בהן ראיות לכאן ולכאן, וממילא לפעמים יש מחלוקת סביב הענין בין הפוסקים השונים, אבל אין כזה דבר להמציא סתם הלכות…

יום נעים.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. איך יכול להיות ראיות שונות? זה כמו שכתוב למשל שצריך לשמור שבת אז רב יפרש שלשמור שבת לפי דעתו זה לישון כל היום ורב אחד יפרש אחרת? לא הבנתי כל כך את ההסבר.