תתרן שאינו מריח, במקום שיש ריח רע

שאלה:

האם מותר לתתרן (חסר חוש ריח) להתפלל במקום שאומרים לו שיש שם ריח רע (שהוא לא מרגיש אותו)?

תשובה:

שלום וברכה

בענין זה חילקו הפוסקים בין ריח רע שיש לו עיקר, כלומר, יש צואה בבית והוא רחוק ממנה 4 אמות, אבל הריח מגיע אליו, שבזה גם תתרן שאינו מריח צריך להרחיק, לבין ריח רע שאין לו עיקר, שכבר הוציאו את הצואה מהבית והריח נשאר, או ריח הפחה, שכיון שהוא אינו מריח – מותר.

מקורות:

ראה שו"ע סי' עט סעי' א ומשנה ברורה שם ס"ק יט בשם מגן אברהם.