דברים שבקדושה – ליבו רואה את הערוה

שאלה:

שלום וברכה,
האם יש בעיה בדיעבד בתפילה, ברכות או שאר אמירת דברים שבקדושה עם מכנסיים אך ללא תחתונים?
האם יש הבדל בין אשכנזים לספרדים בנושא זה?

תשובה:

שלום וברכה

אין בכך בעיה, כיון שהמכנסים הדוקים על הגוף ואין ליבו רואה את הערוה. ראה פרטי דין זה בשו"ע בסי' עד.

ערב טוב.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. אין בנוסף לדין שלא יהיה ליבו רואה את הערווה- דין נוסף שצריך בגד שמפריד בין איבר הערווה לבשר באופן שלא יגע בבשר עצמו?
    האם יש הבדל בין אשכנזים לספרדים בנושא זה?

  2. יש בזה סתם ענין משום צניעות וכדי שלא לבוא להרהור, גם בלי הענין של דבר שבקדושה, אבל זה לא אוסר אמירת ברכה.

  3. נכתב בתגובה לעיל:

    "יש בזה סתם ענין משום צניעות וכדי שלא לבוא להרהור, גם בלי הענין של דבר שבקדושה, אבל זה לא אוסר אמירת ברכה"-

    הכוונה ב"אמירת ברכה" היא לכל דבר שבקדושה כולל דברים חמורים כמו תפילת שמונה עשרה וקריאת שמע?

    האם יש הבדל בין אשכנזים לספרדים בנושא זה?

  4. כתבתם שהמכנסיים צמודים וזו הסיבה שאין ליבו רואה את הערווה.
    אפשר להבין מכך, שאם מדובר בחצאית ובאישה ולא בגבר, יש בעיה אם אין בגד תחתון?