אדם שלא מבין מה שהוא לומד

שאלה:

שלום לרב.
אני מנסה ללמוד תורה תקופה ארוכה ולא מבין כלום למרות שהתפללתי המון ועשיתי סגולות, גם שאני שומע שיעורים או צופה בשיעורי תורה אני לא מבין אפילו סיפורים ואגדות אני לא מבין.
מה דיני האם אני חייב בלימוד תורה ?
האם מותר לי לצפות בסרט או לשחק במשחקי מחשב בשביל לא להתבטל ?
תודה.

תשובה:

שלום וברכה

ידידי, ללמוד תורה מי שלא הורגל בכך, זה אכן לא קל. אבל אני בטוח שאם תמצא את השיעור המתאים לך תבין, ואם לא תבין הכל אלא חלק, זה גם טוב. כמובן לא תוכל להעמיס על עצמך ללמוד כל הזמן, שלא תשבר חלילה, בזמנך הפנוי אתה יכול לעסוק בדברים אחרים שגורמים לך סיפוק והנאה, אבל אל תתייאש, תמשיך לחפש את הדרך ללמוד.

בהצלחה רבה