ברכה שאינה צריכה

שאלה:

ידוע שבברכות יש להרבות כמה שיותר, ולהרוויח כמה שיותר ברכות. אבל, אם משתכנן לפתוח ארוחה בברכת המוציא, ומזדמן לו לשתות לפני הארוחה, למשל מישהו הגיש לו למשל כוס קולה, אז במקרה הזה הוא חייב קודם לפתוח את הארוחה שהוא תכנן ולשלב את הקולה בתוכה. כי אם הוא ישתה אותה קודם, יש ברכה, שלא נצטרך. אם יש צורך להרבות בברכות, אז למה המקרה הזה יוצא מהכלל.? למה לא נרוויח את ברכת שהכל, לפני הארוחה שתכננו.?

תשובה:

שלום וברכה

אמירת ברכה שאינה צריכה היא בעצם סוג של חילול שם שמים, שאתה מזכיר את שם ה' בלי צורך, אתה יכול להמנע מכך ואתה בכל זאת עושה זאת… הענין לעשות מאה ברכות ביום יש בו צורך, ההזכרה אינה לחינם אלא כדי לקיים את תקנת חז"ל, אבל לומר ברכה בלי סיבה זה חילול ה'. אגב שמעתי בשם הגרב"צ אבא שאול שאמר שאדם שחבר לו למאה ברכות בשבת יכול לברך ברכה כזו, כיון שיש לו צורך בכך ואינה לחינם, אבל המנהג להחמיר בזה.

ערב טוב

הצטרף לדיון

תגובה 1