אכילה בכלים שלא הוטבלו אצל ההורים

שאלה:

שלום רב,
מה הדין לגבי אדם שמתארח אצל משפחה של אשתו שאינם אדוקים בתורה ובמצוות, שומרים כשרות והפרדה מלאה בין חלב לבשר, אבל לא הטבילו את הכלים שלהם.
האם ניתן להקל ולאכול בכלי האוכל שלהם (נניח שמביא אוכל משלו כיוון שמקפיד על כשרות מהודרת)?
הרי החיוב להטביל את הכלים הוא על בעל הכלים ולא על הסועד בהם.

במידה ואסור הדבר, האם שונה הדין במידה ואי אכילה בכלים יביא לפגיעה וחיכוך בין הגורמים (כולל בין הבעל לאשתו)

תשובה:

שלום וברכה

יש שהקל בדיעבד באופן שאין לך רשות לטבול את הכלי והוא אינו שלך, לאכול ממנו, אבל רק לגבי הצלחת, שהפעולה היא הוצאת אוכל שכבר נכנס שם שלא על ידך, לגבי סכו"ם לכל הדעות אסור, אולם דעת רוב הפוסקים אינה כדבריו, והם החמירו גם בצלחת, ראה כאן בהרחבה בענין זה. לכן כדאי לעשות מאמץ אם זה נראה לך מעשי, כן להשתמש בכלים חד פעמיים.

ישלם ה' שכרך! אני מעריץ את העמידה המדהימה שלך בכל הנסיון המורכב הזה, כבר לאורך תקופה ארוכה מאוד!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה,

    מה לגבי מזיגת אוכל מכלי ההגשה אל הצלחת שלי באמצעות כף מתכת שמשמשת להעברת המזון לצלחות.
    האם באופן שאני עצמי מכניס לפי רק סכום חד פעמי, אבל האוכל הובא לצלחת באמצעות סכו"ם שלא הוטבל, האם גם זה בכלל האיסור?