חתן שקידש תחת החופה אבל חושש שלא התכוון

שאלה:

חתן שאמר הרי את מקודשת וכו' מתחת לחופה והעדים ראו ושמעו.. אך החתן מרוב התרגשות לא בטוח שהתכוון בכל מילה..
מה הדין?

תשובה:

שלום רב

אין כל בעיה ואין כל חשש. אם העדים ראו ושמעו הקידושין חליפה לגמרי ללא כל פקפוק. אין צורך בכוונות מיוחדות. מספיק שהוא יודע מה הוא עושה כאן, וזה אני בטוח שהוא ידע אחרת ודאי לא היה מרגש כ"כ.( מלבד האמור הקידושין חלים בכל מקרה משום שדברים שבלב אינם דברים ולכן אם העדים ראו מעשה קידושין אין כל חשש. וזה בדיוק הסיבה שאנו מחמירים לפעמים בקידושי שחוק כאשר שניהם אומרים שלא התכוונו לשם קידושין ממש).