חנייה פרטית שהערייה מתערבת בה

שאלה:

שלום רב לרב,
במקום מגורי קיים מגרש חנייה (לא ברחוב) לרכבים של דיירי הבניינים שמסביב.
הערייה סירבה פעם לטפל ברכב נטוש ע"מ לפנותו בטענה שהמגרש לא באחריותה ואסור לה על פי חוק לגרור משם את הרכב.
מאידך, הערייה הציבה 3 שלטים של חנויות נכה לאנשים עם מגבלות נכות אך לא נכים מלאים עם כיסא גלגלים, מה שמעורר את זעם הדיירים שגם ככה יש בעיית חנייה ולפעמים החניות נכים נשארות ריקות ורכבים אחרים חונים בצורה צפופה ודחוכה ע"מ שיהיו די חניות לכולם.
מה שעוד יותר מעלה את הזעם שלפני כמה חודשים הורידו את החניות נכה והודיעו שהן לא חוקיות. לאחר עוד כמה חודשים הציבו את החניות נכה במקום אחר בחניון באישור הערייה.
כאשר פנינו לערייה שתוריד את החניות בטענה שהן לא חוקיות ותופסות מקום של הציבור, הערייה ענתה שאין בכוונתם לפנות את החניות נכה ואם אנחנו חושבים שאין זה כחוק שנגיש תביעה נגדם.

האם כדאי להכנס לחזית תביעה מול הערייה?

תשובה:

שלום וברכה,

מצד ההלכה מותר להגיש תביעה בבית משפט נגד העייריה.

נכון וכדאי להתייעץ עם עו"ד שבקיא בתחום ולבדוק את הנתונים, לדעת האם כדאי להגיש תביעה מולם, ומה גודל הסיכוי להרוויח מהתביעה.

בהצלחה.