לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

לעמוד ליד מוקצה בשבת כדי לשומרו

שאלה:

האם מותר לבקש ממישהו בשבת שישמור על חפצים (דברים של חסרון כיס) שהונחו ברשות הרבים( ברחוב) בערב שבת, עד צאת השבת?

תשובה:

שלום וברכה

בשו"ע בסי' שו סעי' א-ג ומשנה ברורה שם מבואר, שכל דבר שאסור לעשות בשבת, אסור גם "להחשיך עליו בשבת", כלומר לעמוד לידו שיהיה מוכן לעשותו במוצאי שבת, או לסייר שם לראות כיצד יעשה זאת במוצאי שבת. ממילא אם מדובר בחפץ של מוקצה שאסור לטלטלו בשבת, או במקום שאין עירוב ולא ניתן לקחתו בשבת, גם לעמוד שם ולשומרו יש לאסור. על ידי גוי יש להקל יותר, ראה להלן שם סי' שז סעי' ה.

ערב טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. המילים מוקצה מחמת חסרון כיס זה מושג אחר לגמרי שאינו שייך לענין. היום יום שני, עד שבת תוכלו בודאי למצוא פתרון.