עשה משקפיים בתנאי שיוכל להחליף החזיר וקיבל זיכוי האם יכול לדרוש מזומן.

שאלה:‏

אבקש לשאול בדיני ממונות,

הגעתי לחנות משקפיים בגלל קושי מסוים בראיה, בעל החנות עשה לי בדיקה והמליץ על משקפי מולטי-פוקל, עם אמירה שאנסה אותם תקופה משום שצריך זמן להתרגל אליהם, ואם לא ארצה אחזיר , חזרתי לחנות לאחר זמן ואמרתי שמאוד קשה לי להתרגל, בעל החנות אמר תנסה עוד זמן, ניסיתי, ולא הועיל.

בעל החנות הכין לי משקפיים חדשות רגילות, (שגם אותם אני לא לובש) ועל השאר נתן לי זיכוי, ניסיתי להתנגד ולבקש מזומן אך הוא התנגד..

כעבור 3 שנים חזרתי לחנות ואמרתי שמכיוון שראיתי שאינני קונה בחנות, אני מבקש שוב את ההחזר במזומן, בעל החנות התנגד.

ואני שוב מבקש את כספי במזומן, מגיע לי ?

תשובה:

בפשטות התנאי של בעל החנות שתוכל להחזיר את המשקפיים בתנאי שתיקח משהו חלופי, ולא התכוון שיחזיר לך כסף. שהרי הוציא בעל האופטיקה כסף וזמן עבורך. ובאם אתה דורש כסף עליך להוכיח שהכונה שיחזיר לך כסף מזומן מחמת שיש מנהג או חוק.

הרבנים המשיבים: הרב גבריאל לומברד הרב אשר דזימיטרובסקי והרב אברהם בוטרמן