ברכת הגומל מתי?

שאלה:

שלום וברכה לרב הגאון!
בעניין ברכת הגומל:
1.מה הגדר של חולה שהבריא שצריך לברך?
2.אדם שיתחייב בהגומל ברבעי בלילה האם עדיף שיאמר מיד בשישי או ימתיך לשבת?
3.בחור שיוצא לישיבה ביום ראשון(ובנסיעתו מתחייב בהגומל) והוא חוזר בחמישי של השבוע שאחריו(וגם בחזרתו מתחייב בהגומל), מתי הכי טוב שיברך: ביום שני אחרי שמגיע לישיבה או בשבת אחר שחוזר לישיבה? {או בשניהם, אך יצא 2 ברכות סמוכות כלומר גם של שבת(של החזור) ויום אח"כ ביום שני של ההלוך}?
4.למה רצוי שיהיה 2 ת"ח?
.

תשובה:

שלום וברכה

על גדרי החיוב בחולה ובהולכי דרכים ראה כאן בהרחבה רבה.

נהגו לברך הגומל בקריאת התורה, כך שאפשר להמתין לשבת.

אין לברך שתי ברכות סמוכות כל כך.

אינני מכיר חיוב שיהיו שני ת"ח.