יציאה חוץ לתחום ברכב

שאלה:

שלום לרבנים מה הרעיון שש"כ התיר לחזור מביה"ח לבית בתנאי שהעיר שצריך להגיע אליה בתוך תחום והרי עם נוסע ע"י גוי בתוך אוטו הוא נימצא בתוך רשות היחיד אז למה לתלות בזה? ובכלל מה זה איסור תחומין? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

זה שאתה נוסע ברכב זה לא רלוונטי, כיון שלא שבתת ברכב, עצם היציאה מבית החולים שהיא מקום הקביעות שלך, למקום אחר שהוא חוץ לתחום שבת, גם אם בדרך תהיה ברשות היחיד היא מהווה בעיה. מלבד זאת, גם אם אתה ברשות היחיד, כיון שהרכב הוא למטה מעשרה טפחים זה נחשב יציאה חוץ לתחום, וכפי שמבואר במשנה ברורה בסי' רמח, ולכן, גם אם שבת ברכב אסור לו לצאת באמצעותו חוץ לתחום שבת.