שיעור המאכל בעירוב תחומין

שאלה:

האם כמה אנשים שרוצים לצאת בשבת מחוץ לתחום מספיק שיניחו עירוב תחומין אחד?

תשובה:

שלום וברכה

שיעור העירוב הוא מזון ב' סעודות לכל אדם שמערבים עבורו. אלא שיש בענין זה הקלה… אין צורך במאכל ממש, אלא גם דבר שנאכל עם הפת מספיק בו מזון שתי סעודות אף שהדרך לאכול ממנו מעט. בזמנם שהיו רגילים לתבל את הירק בחומץ, נקבע ששיעור חומץ של מזון שתי סעודות מספיק לעירוב, כך שבעצם בקבוק חומץ מועיל להרבה מאוד אנשים.

מקורות:

ראה שו"ע סי' תטו סעי' ד, וסי' תט משנה ברורה ס"ק לו.