חוב בספק שיש לוועד הבית

 שאלה:

וועד בית ביקש מחברת ניקיון לנקות לפסח ושאלו את הפועל מה המחיר והסכימו לכך השכנים אחר העבודה התקשר מנהל החברה ואמר שלא זה הסכום ויתכן שלא שמעו טוב מהפועל או שהוא לא ידע האם צריכים לשלם וכמה כיון שעבר הרבה זמן ולא זוכרים את הסכום     ב. מאז שבוצעה העבודה התווספו שכנים חדשים בבניין האם הם ישתתפו בתשלום

תשובה

מעיקר הדין צריכים לשלם את הסכום הפחות שלוקחת החברה הזולה בעיר ואם אינם זוכרים את הפרטים שעבר הרבה שנים צריכים להתפשר עם מנהל החברה  ב. השכנים החדשים פטורים מתשלום זה

ביאור התשובה

בשו"ע סי' שלב ס"ד מבואר ברמ"א שאם לא הייתה קציצת המקח משלמים לפי הפחות שבפועלים וכיון שלא הייתה בסמכות הפועל לקבוע מחיר א"כ נחשב שלא הייתה קציצה והמחיר הקובע הוא הזול שבעיר ואם א"א לברר מה המחיר הזול צריכים להתפשר   ב. השכנים שהתווספו פטורים כיון שלא גרו באותה תקופה וחוב זה לא חל עליהם

הרב יצחק שובקס והרב יצחק מרקובסקי