מדבקה על כלי לפני טבילה

שאלה:

קניתי מיחם למים חמים לשבת ויש עליו מדבקה מבחוץ עם הוראות בטיחות [אני מניח שזה מוכר לכם], האם צריך להוריד את המדביקה לפני הטבילה?

תשובה:

שלום רב

אם המדבקות אכן מיועדות לכך כדי להשאר על הבקבוק כחלק מנויו או צורתו, אפשר לטבול אותו עם המדבקות, ומשום שהם חלק ממנו ממש, ווהוא עוד יותר מסתם מיעוט שאינו מקפיד. אבל אם בדרך כלל אנשים מסירים מדבקות אלו ורק אתם משום מה מעונינים בהן, נראה שצריך להסיר.