הנחת היד על העיניים באמירת שמע ישראל

שאלה:

שלום כבוד הרב רציתי לשאול האם בקריאת שמע זה נכון שצריך לשים את היד על העינים בצורה כזאת ששלושת האצבעות האמצעיות בצורת ש והזרת והאגודל על העינים? תודה

תשובה:

שלום וברכה

אינני מכיר מנהג כזה. העיקר לשים את היד על העיניים כמבואר באר"י שער הכוונות דרושי קריאת שמע פרק ה. יש נוהגים לעשות כעין השם ש-ד-י, והיינו שהאגודל הוא כעין יו"ד ואת האצבע מכופפים מעט כעין ד', ושלושת האצבעות האחרות הן האות ש', אינני יודע מקור למנהג זה וגם לא ראיתי לרבותי שעשו כך.

הצטרף לדיון

תגובה 1