הסכם ממון של בנות זוג

שאלה:

בס"ד
האם עורך דין רשאי לערוך הסכם ממון המסדיר את יחסיהם הממוניים של בנות זוג יהודיות

תשובה:

שלום רב,

הסכם ממון שנעשה לפני הנישואין אין כל בעיה לערוך אותו. זה חוקי והלכתי ללא כל בעיה מיוחדת. כמובן, שאם זה מכיל קנסות בגין אי הסכמה לגירושין וכד', זה בעייתי, וצריכים לדעת היטב כיצד לערוך אותו יש סכמים כאלה שהסכימו לזה הפוסקים, ויש אחרים שחלקו וטענו שלעולם לא לערוך כאלה הסכמים. אבל אם זה אינו מכיל מרכיב כזה כאמור, אין בעיה.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. תודה על תשומת הלב שאתה מעיר לי. אם כך, אני לא רואה בעיה מסייע לדבר עבירה וכד', משום שבהסכם הזה אין כל איסור.

  2. תמוה, איך עו"ד דתי יתפרנס מעריכת הסכם ממון בין שתי נשים… גם אם על פי ההלכה היבשה זה מותר, מכל מקום מה עם הרגש? גם לרגש יש שיקול בהלכה. הרי זה דבר שאין הדעת סובלתו.