הזמנת מוצר לפני תשעה באב שיגיע לאחריו

שאלה:

שלום להרב,

שאלה: האם מותר לקנות דברים אונליין באינטרנט למישהי שיום מולדת שלה בתשעה באב, אולם שהמתנה תגיע אחרי תשעה באב? דהיינו קנייה בדרך אינטרנט קודם תשעה באב והמתנה רק תגיע למקבל אחרי תשעה באב, ויש הרבה מקרים שרק גובים הכרטיס אחרי שהגיעה המתנה לבית של המקבל, שהחברה יודעת בדרך בדיקת המשלוח.

אולם כאשר לא ידוע מתי יגבו הכסף דהיינו מתי חל המכירה, האם חל קודם ט' באב ומ"מ רק תגיע למקבל אחרי ט' באב מה אנחנו הולכים ? לפי היום שיופיע שגבו הכרטיס או לפי יום שיקבל המתנה כיון שעוד יש יכולת לחזור בו? וסיוע לסברה זו כיון שתמיד יש אפשרות לחזור בו אף כאשר מקבלים כבר המתנה שרק יחשב שהמכר סופית כאשר יחליט המקבל להחזיק בה, וזה יכול להיות אפילו כמה ימים אחרי שכבר קיבלה?

תודה ברכה והצלחה

תשובה:

שלום רב,

בהלכה כתוב שממעטים במשא ומתן, אם המתנה תגיע רק לאחר תשעה באב, אז מה הצורך להזמין כבר לפני תשעה באב? העובדה שהקנין יחול קודם או אח"כ אינה רלוונטית הנושא הוא האם בכך אתה ממעט במשא ומתן או לא. ולכן אם אין צורך מיוחד שיגיע מיד לאחר תשעה באב, אז ראוי לדחות את ההזמנה לאחר תשעה באב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום להרב,

    כבוד הרב כתב: בהלכה כתוב שממעטים במשא ומתן, אם המתנה תגיע רק לאחר תשעה באב, אז מה הצורך להזמין כבר לפני תשעה באב?

    תשובה- בודאי אמת אמרת הרב, כאן מדובר בדיעבד, לצורך מתנה למשפחה כאשר שכחו מפני הכבוד. ואמת אמרת שממעוטים במשא ומתן.