מדוע אסור לרכוש נעלים חדשות בתשעת הימים

שאלה:

שלום לרבנים למה אסור לקנות נעלים הרי לא מברכים על זה שהחינו והיום לא כל כך אנשים שמחים בנעלים כי זה לא קניה משמעותית? תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

בימי בין מצרים לעניות דעתי את צודקת ניתן לרכוש נעלים משום שממילא אנשים לא מברכים על זה שהחינו. אולם בתשעת הימים ודאי שאסור. וכשר שאסור אף ללבוש בגד מכובס (כלומר, בגד שכבר לבשו אותו מספר שנים! אלא הוא רק מכובס) אז פשוט שגם נעלים חדשות אסור. ואם אסור ללבוש גם לקנות לא קונים משום שממעטים במשא ומתן בימים אלו כמו שכתוב בסי' תקנא סעי' ב'.