ספרדי לכבס לאשכנזי בתשעת הימים

שאלה:

שלום וברכה
האם מותר לתת לעוזרת לגהץ בגדים היא ספרדיה שנוהגת שמותר לכבס ולגהץ עד שבוע שחל בו
תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

אסור לעוזרת לכבס בגדים עבור אשכנזים, שהרי גם לתת לגוי לכבס אסור, אף שהגוי אינו מצווה באבלות החורבן, וכל שכן יהודיה ספרדיה.

יום נעים.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. ומה הדין אם הבגדים ניתנו לכובס ספרדי לפני ר"ח [שאז מותר לגוי לכבס] האם דינו כגוי דשרי או דהוי ככובס ישראל שאסור לכבס בגדי אחרים אף שניתנו לו לפני ר"ח ולכ' הוא מטעם שאסור להנות לבעל הבגדים שבגדיו מתכבסין אחרי ר"ח למרות שאין להמכבס עצמו שום שמחה במה שמכבס לאחרים וא,כ גם לספרדי יהא אסור. וכשם שמותר לגדול לכבס בגדי קטנים או לאשכנזי מותר לכבס בגדי ספרדים לפני ששח"ב דהאיסור וההיתר תלוי במי שלובש ולא בהמכבס

  2. לגבי ספרדי כובס לכאורה מותר כמו שציינתם, לאשכנזי לכאורה אסור, שהרי אסור לו לכבס גם בגדים של גוי.

  3. לפי הבנתי הסיבה שמותר לגדולים לכבס בגדי קטנים לפני ששח"ב ולפי הפמ"ג אף בששח"ב לפני שהגיעו לחינוך [ע"ש סקלט] משום שאין הנאה להמכבס והכל תלוי במי שמכבסין עבורו דאם הקטן הגיע לחינוך אסור לכבס עבורו דאסור להמציא לו הנאת בגד מכובס משא"כ כשלא הגיע לחינוך [ומטעם זה גם אסור לקבלן ישראל לעשות בנין של שמחה בשביל בעה"ב אף שאצל הקבלן אין כאן שמחה ובהכרח דהכל תלוי במי שעושין עבורו] ואם זה נכון למה יהא מותר לספרדי לכבס עבור אשכנזי הרי ממציא הנאת בגד מכובס להאשכנזי, וגרע בזה מגוי שאין עליו איסורים כלל