נשים במצות לחם משנה בשבת

שאלה:

שלום רב
אנחנו אב ואם בית במוסד ליתומות שהוא מוסד קרוב גם כן.
בשבת המנהג שלנו בשבת שמהחלות הבנות
לא מקבלות אלא לפניהן יש חתיכות חלה.
המנהג הזה היה עוד לפני שהגענו.
השאלה האם אפשר להמשיך כך מפני שראיתי שיש מחלוקת לגבי לחם משנה בחיוב נשים? ואם פתאום נשנה אולי יראה להם מוזר.
או אולי חייבים להחמיר כפי שראיתי במשנה ברורה שכתב שנשים חייבות.

תשובה:

שלום רב

אף שמחלוקת היא אם נשים חייבות בלחם משנה, המנהג הרווח לקיים דין זה, ואינני רואה סיבה למה לא לשנות. תעשו את זה בצורה יפה, תסבירו שאמנם יש שיטות שלא חייבים אבל תמיד כדאי להוסיף ולהדר, וכך תרויחו עוד קצת חויה חינוכית…

מקורות:

בשו"ת האלף לך שלמה סי' קיד הביא שמנהג נשים שלא לעשות לחם משנה, משום שהיא כעין מצוה שהזמן גרמא, וגם המן לא ירד באופן מיוחד לנשים, וכ"כ בשו"ת מור ואהלות ברכות סי' כט שנשים לא מקפידות על כך.

אולם לדינא במשנה ברורה סי' רעד נקט שנשים חייבות, וכ"כ בשו"ת יביע אומר ח"ו סי' כו בשם הרבה מגדולי הדורות שהנשים שוות לאנשים בכל דיני השבת, ואינני רואה טעם להקל בדבר.