ברכת שהחיינו על אננס טרי

שאלה:

בס"ד

שלום וברכה,
קראתי בספר "וזאת הברכה" שעל אננס מחו"ל יש מחלוקת אם מברכים "שהחינו". עכשיו שיש מגדלים אננס בארץ, ודווקא קניתי אחד שבוע שעבר, מברכים "שהחינו" לאננס טרי (לא שימורים) גידול הארץ?
תזכו למצוות

תשובה:

שלום רב

המציאות לא ממש ברורה לי, אבל אם ידוע שזה פרי ישראלי ושהוא עונתי, אני לא רואה כל סיבה שלא לברך עליו, אבל אם זה יבוא ממקום אחר ושם הוא אינו עונתי, או שהעונה שלו אינה עכשיו, אין לברך.

מקורות:

ראה פסקי תשובות סי' רכה אותיות יז – יח שנקט על פי הכללים האמורים לברך על אננס טרי [כמובן פרי בשימורים לא מברכים עליו].