אין אפשרות להתנתק ממעלית החניה וחייב לשלם ההוצאה הקבועה ובחלק מההוצאות השוטפות

שאלה

רכש דירה בבניין  שיש בו חניה ע"י מעלית ומכיוון שאין לו רכב ואין לו שום צורך בחניה ,רוצה להתנתק מהתשלום של מעלית החניה האם זה מותר?

תשובה

כיון שחוקית עדיין נחשב כבעל נכס הרי שצריך להשתתף בחלק ההוצאה הקבועה [דהיינו בדמי ביטוח מעלית, ביקורת תיפקוד, והחזקת שעון חשמל] ולא בהוצאה שוטפת כחשמל ונקיון. אא"כ במחיר קטן להחזקת המעלית.

ויתכן שיוכל להתנתק באופן חוקי, אבל זה תלוי במצב בשטח

הרבנים המשיבים:הרב אברהם דרברמדיקר הרב גבריאל לוברבום והרב שלמה פרץ