לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

שילוח הקן כשהאם רואה מרחוק

שאלה:

הברחתי האם בלילה ולקחתי הביצים ואחרי כמה דקות שמתי לב שהאם התחבא תחת עץ והברחתי אותה לגמרי אחרי זה שמתי אל לבי שלכאורה ראתה איך שאני לוקח הביצים האם זאת אומרת שלא די שלא קיימתי המצוה אלא שעברתי על לקיחת הבנים מול האם ?

תשובה:

שלום רב

אין כל איסור בכך שהיא נמצאת ורואה, ברגע שהברחת אותה מהקן אתה יכול לקיים את המצוה. אדרבה בספרים הק' מבואר על פי הגמרא בברכות שכאשר האם צועקת על לקיחת הבנים עולה זעקה זו עד כסא הכבוד, והיא רמז לאב שגלה מבניו ובנים שגלו מעל שולחן אביהם וכו', וגורם זכות לעם ישראל לקירוב הגאולה שהלמה במהרה בימינו.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. תודה רבה! ה הוי אמינה שלי היתה כפי הבנת פשטות הפסוקים בתורה שלא תיקח הבנים בעוד האם "על הבנים" [על משתמע כמו ליד] אלא קודם שלח תשלח ואח"כ מותר לך לקחת הבנים,כאילו להגדיר שבעצם שילוח האם הינו תנאי ואמצאי להגיע להיתר לקיחת הבנים [בבחי' הכשר מצוה] וכן משמע מטעמי המצוה עפ'י הראשונים.