קריאת שמע וברכות קריאת שמע לנשים

שאלה:

בס"ד
שלום רב
האם לאישה יש מצווה או חובה לקרוא קריאת שמע של שחרית בזמן ? כלומר עד סוף זמן קריאת שמע שזה בערך 09:00 בבוקר כיום.
ואם קמה מאוחר יותר , רשאית לברך את הברכות שלפני שמע ישראל בשם ומלכות ?
תודה .

תשובה:

שלום רב

אשה לא חייבת להקפיד על זמן קריאת שמע כיון שהיא מצוה שהזמן גרמא, ואשה קוראת קריאת שמע רק כדי לקבל על עצמה עול מלכות שמים. זמן ברכות קריאת שמע מאוחר יותר, והוא עד סוף זמן תפילה. בדיעבד באונס שאדם לא הספיק יש שהקלו לומר אותן גם עד חצות, אבל באשה שבלאו הכי אינה מחוייבת בהן אלא רק אומרת [למנהג בני אשכנז] כדי מי שאינו מצווה ועושה, אין טעם לומר לאחר זמן תפילה.